Morgen Verloren Maandag

Weet jij waarom er in Antwerpen elk jaar opnieuw een Verloren Maandag gevierd wordt?  Deze speciale 'worstenbrood-dag' is een eeuwenoude traditie die elke eerste maandag na de zondag na Drie koningen wordt gevierd.  Maar hoe komen we tot deze smakelijke maandag?  En waarom wordt dit zo fel gevierd in de provincie Antwerpen?

Enkele eeuwen geleden werd telkens op die specifieke maandag in januari de eedaflegging van de stadsambtenaren gevierd.  Zoals het vroeger wel vaker gebeurde, ging dit gepaard met veel drank.  Wanneer al het stadspersoneel zoveel dronk, dan kwam er wel eens een hongerke op.  Om de kosten te drukken maar toch iedereen te plezieren, wilde men hen iets aanbieden dat vooral vettig en vullend was.  Hiervoor had de Stad een goedkope oplossing gevonden: een worstenbrood.  Aangezien het stadspersoneel deze dag niet werkte, maar wel betaald werd, sprak men van een Verloren Maandag.  En de traditie werd geboren...

Geniet van je worstenbroodje op maandag 11 januari!

Wist je dat ... 2021 is het eerste jaar in eeuwen dat we geen worstenbroodje krijgen bij een drankje in een van de gezellige bruine kroegen.  Volgend jaar eten we er dan dubbel zoveel!
Vrijdagmarkt 12 - 2000 Antwerpen
info@BeroepsBelg.be
T +32494254159
WhatsApp
BE0599930251

Blog
Privacy
Algemene voorwaarden
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up
Webshop by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x
https://player.gotolstoy.com/7zxw6r7mz85ze Book online now!